Transparant1x1px

De eerste commerciële internetprovider van Nederland

EuroNet Internet werd in 1994 opgericht door technicus Simon Cavendish en ondernemer Arko van Brakel. De eerste was een technisch wonderkind, de laatste bleek een commercieel genie: Euronet Internet was het eerste bedrijf ter wereld dat internet in een doos deed en in computerwinkels te koop aanbood. In die tijd was dat niet gebruikelijk wat resulteerde in een snelle groei. Dit bleef niet onopgemerkt bij concurrenten, waardoor andere providers dit snel hebben gekopieerd.

Groei

De snelle groei van het bedrijf die daarop volgde, was voor EuroNet de reden om samen met een sterke partner als France Telecom verder te gaan. Daarmee veranderde het merk EuroNet in Wanadoo. Daarna zijn er door de jaren heen nog een aantal andere A-merken geweest die voor een andere merknaam hebben gezorgd. Denk hierbij aan Orange Breedband en T-Mobile. Vorig jaar is het merk uiteindelijk onder de merknaam Online.nl in de markt gezet. Deze naam is logische keuze, want dit geeft meteen aan waar het merk voor staat. Daarbij is Online.nl nog steeds één van de grootste internetproviders van Nederland met ruim 300.000 gebruikers.

Sinds 1 januari 2014 is Euronet deel van de M7 Group, en levert aan M7 netwerkdiensten voor zowel de merken Online.nl, Fiber.NL, Stipte en Canal Digitaal. Euronet biedt een breed scala aan internet-, bellen-, televisie- en transport diensten voor de particuliere markt en kleine bedrijven.